+358 40 7008197 tietojenpalautus@it-tohtorit.fi

Laboratorio

Yrityksemme tietojenpalautuksessa tarvittava puhdastilalaboratorio sijaitsee Helsingissä. Laboratoriomme on varustettu alan huipputeknologialla ja laitekantamme eri medioiden käsittelyä varten on hyvin monipuolinen. Teemme jatkuvaa tutkimus-, kehitysyhteistyötä kansainvälisten yhteistyökumppaneittemme kanssa  laitteistomme ajan tasalla pitämiseksi.

Medioiden käsittelyyn käytettävän laboratoriomme olosuhteita valvotaan ja suojataan elektronisesti kosteudelta, pölyltä, elektrostaattiselta sähköltä ja muilta ilman epäpuhtauksilta. Laboratoriossa työskentelevät henkilöt käyttävät erikoisesti pölyvapaisiin tiloihin tarkoitettua vaatetusta. 

Kiintolevyissä lukupään ja levypinnan välissä on ilmaa vain noin 0,000008 mm. Pöly ja muut ilman epäpuhtaudet vahingoittavat helposti levyn pintaa sekä luku/kirjoituspäätä. Jos kiintolevy avataan väärissä olosuhteissa, sen magnetisoituneet levyjen pinnat vetävät puoleensa pölyhiukkasia ympäröivästä ilmasta. Kun kiintolevy käynnistetään, sen levy lähtee pyörimään 5.000 - 15.000 kierroksen minuuttivauhdilla. Pölyhiukkasen osuessa lukupäähän aiheutuu korjaamaton vahinko sekä lukupinnalle että lukupäälle. Käytännössä pölyhiukkasten poistaminen levyn pinnalta on useimmiten mahdotonta. Emme yleensä ota kiintolevyä edes arvioitavaksi, jos joku muu kuin tietojenpalautuksiin erikoistunut yritys on avannut sen. Välin pienuus tekee kiintolevyistä myös melko hankalasti käsiteltäviä ja niiden tutkimisessa ja käsittelyssä vaaditaan erikoisolosuhteiden lisäksi pitkäaikaista kokemusta sekä erittäin kalliita erikoistyökaluja.

Tietokoneilta, joilla asiakkaiden tietoja käsitellään, ei ole tietoturvasyistä verkko- eikä internetyhteyksiä. Suoritamme tiedostoille virustarkistuksen ennen niiden toimitusta asiakkaille.